Wat heeft u nodig?

Waarom zonwering of rolluiken?

 

In deze uitleg aangaande ‘bedienbare’ zonwering omvatten wij het volgende: Screens, Windvaste screens, Uitvalschermen, Knikarmschermen, Markiezen, Serrezonwering , Pergola zonwering. Verder spreekt de term rolluiken voor zich.

Door op bovenstaande links te klikken kunt u direct uw zonwering of rolluiken samenstellen en de prijs bepalen. Voor de andere producten kunt u contact met ons opnemen.

 Wij gaan hierbij niet in op de specifieke eigenschappen per productgroep maar meer op de algemene  behoeftes die u met zonwering of rolluiken in kunt invullen.


Wat kunt u met zonwering en rolluiken?

 • Warmte reguleren
 • Aankleding van uw terras (schaduw, warmte, sfeer)
 • Veiligheid en privacy
 • Aankleding van uw woning/pand
 • Bescherming tegen zonnestraling
 • Kosten reduceren (van verwarmen of koelen)
 • Verduisteren/isoleren tegen geluid
 • Licht reguleren
 • Sfeer aanbrengen
 • Insectwering
 • Windbescherming

 

Warmte reguleren

Zonnewarmte is heerlijk en goed bruikbaar om in de winter of kouder weer uw huis op te warmen. Ook heerlijk om buiten te genieten van het zonnetje. Echter komen er ook momenten dat het binnen en buiten te warm wordt en kan dus zonwering worden ingezet wanneer nodig. Het voordeel van zonwering is dat deze bedienbaar is en dus naar wens van de gebruiker wel of niet kan worden toegepast. Met deze zonwering heeft u dus een dynamisch instelbaar geheel. Ons advies is om altijd voor een flexibele oplossing te gaan die u naar wens wel of niet kunt gebruiken. Zo regelt u zelf het woonklimaat binnen en buiten!

U kunt de warmte reguleren met elke productgroep zoals boven benoemd. Rolluiken geven door de isolerende werking het meeste effect! Bij de andere productgroepen creëert u vooral schaduw zodat uw raam niet direct zonlicht toelaat maar wel het contact met ‘buiten’ behouden blijft. Vaak zie je dan ook dat de dagelijkse leefomgeving zoals keuken of kamer vaak wordt uitgerust met deze productgroepen en de rolluiken meer op de bovenverdieping wordt toegepast. Voor warmtewering is buitenzonwering altijd nog de beste oplossing! Echter voor een combinatie met binnen zonwering kan wel beter ingespeeld worden op de situatie om warmte juist binnen te krijgen!

 

Aankleding terras

Heerlijk op het terras genieten van de zon en een drankje met eventueel familie of vrienden. Iedereen ziet het voor zich: gezelligheid ten top. U kunt met zonwering een extra dimensie aan uw terras toevoegen. Eventueel beschutting tegen de zon maar ook beschutting tegen de invallende kou als de avond ten einde loopt. Ook kunt u met verlichting een gezellige sfeer creëren. Vaak zijn terrassen al overdekt door glazen overkappingen ook hiervoor kan zonwering zeer bepalend zijn voor een comfortabel vertoeven. In deze situatie is het ook weer mogelijk om windbeschutting in de openingen te plaatsen. Zie ook windbescherming met onze ritsscreens onderaan deze pagina.

Knikarmschermen, serrezonwering en pergola zonwering lenen zich uitstekend om uw terras compleet te maken. Schaduw als dat nodig is of juist behoud van warmte als de avond invalt. De serrezonwering en pergola zonwering zijn meer windvast doordat ze met geleiders worden gemonteerd. Ook de krachten op de muur zijn minder doordat deze altijd aan de uiteinden extra worden ondersteund.

Er zijn ook mogelijkheden om te kiezen voor verschuifbare pergola zonweringen die tot windkracht 8/9 bestendig zijn en waterdicht. Deze zijn eigenlijk het hele jaar bedienbaar.Wilt u informatie over deze laatste productgroepen neem dan gerust contact met ons op!

 

Veiligheid en privacy

U heeft verschillende oplossingen voorhanden om uw leefomgeving zo veilig mogelijk te maken. Onverlaten hebben niets te zoeken in uw huis of tuin! Daarnaast moeten we echter ook wel in de gaten houden dat we van uw huis geen kluis maken. Genieten in eigen huis en tuin is zeker zo belangrijk..

Vaak wordt deze behoefte direct ingevuld door het aanbieden van rolluiken. Echter kunnen ook reguliere zonweringsproducten zoals: screens, uitvalschermen en markiezen een rol spelen doordat ze directe inkijk voorkomen en dus ook geen aanleiding geven om u met een bezoekje te vereren.

Rolluiken geven echter wel een extra belemmering voor een ongewenste bezoeker om binnen te komen. Zeker bij ingangen die aan direct zicht onttrokken zijn is het daarom soms wel wenselijk om rolluiken te plaatsen. Misschien een combinatie?

Hierbij wel de opmerking dat screens met standaard doek doorzicht behouden van donker naar licht. Waant u zich dus niet onbespied als het buiten donker is en binnen licht! Er bestaat dan namelijk de kans dat buitenstaanders van het uitzicht kunnen meegenieten.

 

Aankleding van uw woning/pand

Zonwering kan zeker uw woning of pand aankleden. Zeker bij de juiste kleurcombinatie en de productgroep die bij uw woning past. Daarnaast zijn er ook voorbeelden van zonwering die juist afbreuk doet aan een pand of woning. Denk aan oude zonwering die eigenlijk aan vervanging toe is, maar nog wel boven de ingang van uw pand ‘wappert’. In laatstgenoemde geval is het wel uw visitekaartje en moet u eens in overweging nemen of de uitstraling van uw pand ook is waar u voor staat? U moet nl. beseffen dat een eventuele voorbijganger wel zijn beeld bepaald aan de hand van zijn eerste indruk!

Bekijk goed uw situatie en de gewenste oplossing. Ons advies is om afbeeldingen op internet te bekijken voor een goede indruk! Wilt u advies? Neemt u dan gerust contact op!

Ook kan een nieuw doek en/of het reinigen van uw huidige zonwering al heel veel doen! Zonder veel kosten kunt u dan toch nog zorgen voor de gewenste uitstraling!

 

 

Bescherming tegen zonnestraling

Straling van de zon is heerlijk! Echter moet u hier wel mee uitkijken.. Ook al bent u een echte zonliefhebber, dat hoeft niet voor iedereen zo te wezen. Zeker ‘kleine’ kinderen moeten beschermt worden voor tegen schadelijke zonnestraling. Met bedienbare zonwering kunt u dus ook hierin dus weer inspelen op verschillende situaties. 

Verder zijn ook artikelen zoals meubels, gordijnen en vloeren beter beschermt tegen verkleuring met goede zonwering.Alle zonweringsgroepen hebben goede mogelijkheden om de straling te weren en goede schaduw te creëren.

 

Kosten reduceren

Zoals bij warmte reguleren reeds vermeld kunt u door met uw zonwering spelen warmte toelaten of juist weren. Hierdoor heeft u dus minder de airco of verwarming nodig bij een juist gebruik en bespaart u op de maandelijkse kosten.

Vooral rolluiken houden goed de warmte vast in huis als nodig is en ook zonnewarmte van buiten kan goed worden geblokkeerd.

 

Verduisteren/Isoleren tegen geluid

Verduisteren is vaak een wens voor de slaapkamer bij veel straatverlichting of als men onregelmatige tijden werkt en ook overdag wil rusten. Ook voor kinderen die licht slapen kan het handig zijn om de kamer donker te kunnen maken. Isoleren tegen geluid is ook goed met rolluiken te realiseren en vooral in drukkere omgevingen vaak gewenst.

Verduisteren kan door middel van een rolluik of ritsscreen met verduisteringsdoek erin. Daarnaast hebben rolluiken  ook een isolerende werking voor geluid. Een ritsscreen met verduisteringsdoek heeft dat in veel mindere mate.

 

Licht reguleren

Bij felle zon- of lichtinval kan er verblinding ontstaan die vooral bij het werken achter een pc of kijken van televisie hinderlijk is. Schaduw creëren kan daarbij zeer wenselijk en rustgevend zijn zonder dat het gelijk doorzicht naar de tuin of ander uitzicht geblokkeerd.

Bij licht regulatie om fel licht vanaf buiten tegen te gaan zijn de volgende productgroepen van toepassing: Screens, Uitvalschermen, Knikarmschermen, Markiezen, Serrezonwering , Pergola zonwering. Dus allemaal zonwering met doeken. In de meeste gevallen van lichtregulatie geld dat hoe donkerder het doek hoe minder lichtinval.

Daarnaast blijft in het geval bij sergedoeken bij screens het doorzicht naar buiten juist het beste door het gebruik van donkere doeken.

 

Sfeer aanbrengen

Overal om je heen zie je het! Mensen die keuzes maken qua uitstraling, inrichting en kleurstellingen. Hierbij worden de persoonlijke voorkeuren zichtbaar en creëert men een omgeving waarin zich men prettig voelt. Zo kunt u verder werken aan de sfeer door het type en de kleurstelling te bepalen die bij u past. De kleur van de lichtinval is daarbij zeker zo belangrijk als de kleur van het doek zelf! Ook de types binnen de zonweringen kunnen bepalend zijn voor de uitstraling buiten aan het pand. Een screen zal meer wegvallen in het geheel terwijl een markies juist prominent op de gevel aanwezig is.

 

Insect werend

Over het algemeen worden hinderlijke insecten geweerd door het gebruik van horren. Deze oplossing samen met luchtdoorlating is natuurlijk het beste. Er zijn echter ook mogelijkheden om binnen de zonwering een zo goed als mogelijk geïntegreerde oplossing te bieden. Uw raam wordt dan door de buitenzonwering volledig afgesloten. Wel moet dat vooraf goed doorgenomen worden omdat er veelal aanpassingen nodig zijn om dit te realiseren. Verder is het eigenlijk alleen nuttig bij naar binnen draaiende ramen anders is de functie nutteloos.

In deze oplossing moet u gebruik maken van ritsscreens. Deze zijn in de zijgeleiders gefixeerd door een rits die aan het doek is geseald. Hierdoor is het screen rondom afgesloten dus insect werend. Bijkomend voordeel van dit screen is dat deze ook nog eens windvast is. Een nadeel is dat het doek naar verloop van tijd langer wordt. Het screen wordt echter afgesteld op een hoeklijn of dorpel om volledig af te dichten. Het screen zal dus totdat het doek volledig is uitgerekt meermalen moeten worden bijgesteld.

Een alternatief is om de onderlijst aan de achterzijde af te laten sluiten zodat doekrek geen gevolgen heeft. Is insectwering belangrijk voor u? Overleg dan goed vooraf!

 

Windbescherming

Buitenleven wordt meer en meer onderdeel van onze tuin. Overal worden plekken gecreëerd waar men heerlijk buiten kan vertoeven. Vaak is de wind echter spelbreker om echt genoeglijk buiten te kunnen zitten. Zeker in Nederland waar we vaak met wind te maken hebben.

Binnen de zonweringproducten bestaat tegenwoordig een goede windbescherming. Door middel van een ritsscreen kun je een opening naar wens volledig afsluiten voor wind. De rits die aan de zijden in een geleider loopt, zorgt voor een complete afdichting van deze opening en zo creëert u dus een windvrije ruimte. Bij de juiste kleur doek behoudt u ook nog eens een goed doorzicht!

Meer informatie?

Bel of mail (info@bestel-zonwering.nl) vrijblijvend voor een deskundig advies!

 

Telefonisch zijn wij bereikbaar van:

08.00u - 12.30u

13.00u - 16.30u

(vr. tot 15.00u)

T: 0342 419 791